2 februari, 2023

Viktigt att tänka på redan nu!

Har man ett hus behöver man fundera på de mest elementära behoven som att skydda sig mot väder, vind och inte minst kyla. Förr i tiden var det en självklarhet att man redan på vintern såg till att ta ut ved från skogen när det var tjäle i marken. Innan påsk skulle veden vara kapad och kluven för att under sommarmånaderna torka. De som hade utrymme för att lagra ytterligare ett år under tak gjorde ofta så. Det gav ett inre lugn att ha det så.

Idag är vi bortskämda med att bara vrida på en strömbrytare och elbrist har man sällan funderat på. Under hösten 2022 har de flesta tvingats bli medvetna om vår sårbarhet. Intresset för vedpannor har ökat rejält, framförallt av många som tidigare valt att enbart värma sitt hus med värmepump. Det ökande intresset för vedeldning har medfört ytterligare tryck på nyproduktion. Om du funderar på att värma ditt hus med vedpanna vintern 23/24 så rekommenderar vi starkt att du startar processen redan nu!

Kontakta oss så hjälper vi dig med dimensionering av ackumulatortankar och tillsammans skapar vi ett offertunderlag som du kan ta med dig till din lokala VVS-installatör. Behöver du tips på installatörer så hittar du det på vår hemsida www.baxi.se. Om du redan har kontakt med en installatör se då till att du får pris på en panna som klarar de senaste EU-kraven (Ecodesign) med godkända ackumulatortankar som är anpassade efter ditt hus. Och du, glöm inte att kontakta sotaren/kommunen för bygganmälan.

När du väl bestämt dig för en vedpanna så är det hög tid att börja fundera på veden (eller pellets/flis om du hellre föredrar det).

Sidan uppdaterades för 1 år sedan