Hybridvärme – Behåll hjärtat i uppvärmningen!

Vad är hybridvärme?

För oss betyder hybridvärme när två eller flera olika värmekällor är sammankopplade i ett slutet uppvärmningssystem. Att kombinera olika värmekällor ger det dig en värme som du kan lita på och som fungerar långsiktigt – för dig, din familj och för hela planeten.

Behåll hjärtat i uppvärmningen

Alltför ofta hör vi att hushåll väljer att ta bort en befintlig uppvärmningslösning med biobränsle och ersätta den helt med en värmepump av något slag. Vi tycker att det är bättre att komplettera den befintliga uppvärmningslösningen med en värmepump. På så sätt kan man elda med ved eller pellets när det är som kallast och spara på både miljön och pengarna.

Våra produkter är konstruerade för att fungera tillsammans

Våra värmepumpar kan enkelt integreras mot befintliga uppvärmningslösningar så som exempelvis vedpannor och pelletspannor. Vi på Baxi har mångårig erfarenhet av att konstruera och designa uppvärmningssystem. Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion om vad som passar just dig bäst.

Vill du veta mer?

Besök sidan Kontakta oss eller Vi på Baxi för alla våra kontaktuppgifter.

Titta på bilderna nedan så ser du exempel på hur man kan koppla ihop olika uppvärmningslösningar.

Bilden ovan visar vedpannan Bonus Light, samt en värmepump som är installerad mot 2 st ackumulatortankar på 750 liter. Ackumulatortankarna värms upp antingen av vedpannan eller värmepumpen. Ju mer ved som eldas när det är som kallast desto mer ekonomisk kommer uppvärmningen att vara.
Bilden ovan visar en pelletspanna med ett ”veckoförråd” av pellets. Pannan har inbyggd varmvattenberedning. Den vita cylindern är ett 100 liters kärl som värmepumpen jobbar mot för att säkerställa flödet i anläggningen.
Illustrationen visar kretsloppet för hur träd binder solenergi under hela sin livslängd. Skogsbruk är en pågående process där man planterar ny skog samtidigt som man fäller fullvuxen skog och tar tillvara på energin som finns i träden.

”Bio” betyder liv  – Bioenergi är livets energi.

Alltför många tror att bioenergi inte är en lika miljövänlig energiform som exempelvis sol och vind. Det är missuppfattning som vi gärna vill vara med och motverka. Bioenergi är lika förnybar som sol, vind och vatten då man bör se det som lagrad solenergi.

Läs mer på Svebios webbplats >>

Sidan uppdaterades för 1 år sedan